Bretels aan broek bevestigen

Dit is een vraag die veel vrienden me stellen, hoe moet ik bretels aan een broek bevestigen?

Het gaat dan vaak om bretels met een knoop, maar ook regelmatig nog om exemplaren met clips.

Bretels met clips bevestigen

Dit is relatief eenvoudig. Er zijn eigenlijk maar twee stijlen om uit te kiezen. Eén clipje om de bretels te bevestigen per bevestigingspunt, óf twee.

Voor beide geldt in ieder geval de plaats van bevestigen. Waar maak je je bretels vast aan je broek? Doe je dat ver naar het midden toe, of juist een beetje van het midden af?

Je kunt natuurlijk elke variatie maken die je wilt, om juist een statement te maken of om er een beetje gek uit te zien net als Urkle. Maar als je er stijlvol uit wilt zien, dan kies je de plek uit, een stukje van de buitenste riemlussen af. Dus net een stukje verder naar buiten dan de lussen.

Het voorbeeld met één clip

Het voorbeeld hieronder laat perfect zien waar de plek is om er stijlvol uit te zien. Je ziet duidelijk de riem lussen zitten, de clips zitten nog iets verder naar buiten met ongeveer twee vingers ertussen.de-plek-om-bretels-aan-je-broek-vast-te-maken

Het voorbeeld met twee clips

Wanneer je er twee clips per bevestigingspunt aan hebt zitten, dan begin je met de eerste clip één vinger van de lus af en doe je de andere clip er twee vingers vanaf. Zo zit de elastische band ook weer op dezelfde plek als bij bovenstaand voorbeeld maar heb je nu twee clips die er beiden een stukje buiten vallen.

bretels met 6 clips bevestigen

Voor een echte old-school look kun je ook nog de clips verder uitelkaar zetten, zie ook het voorbeeld hier verder naar onder met knoopsbevestiging. Die kun je ook prima met clips toepassen.

Hoe bevestig ik bretels met knopen?

Bretels met knopen hebben altíjd 6 bevestigingspunten om ze stevig op hun plaats te houden. Hier moet je dus hetzelfde toepassen als bij de clips. Om de band op de juiste plaats te houden plaats je de eerste knoop één vinger van de riem lus af, en de tweede knoop twee vingers van de eerste knoop af.

bretels-aan-broek-bevestigen

Zo zit ook hier de elastische band precies op de juiste plek voor comfort en draag gemak. En het ziet er gewoon het beste uit. Met knopen is het iets anders natuurlijk. Je hebt maar één kans om ze goed te bevestigen. De keus hoe jij ze aan je broek maakt is eigenlijk eenmalig.

Tuurlijk, een foute keus kun je herstellen, maar je gaat niet elke keer wanneer je je bretels vastmaakt je knopen eraf halen en opnieuw bevestigen. Wel kun je per broek een verschillende manier van bevestigen kiezen, wat het leuk kan maken om af en toe voor een andere look te gaan.

De knopen kun je namelijk op verschillende manieren dragen. In de eerste foto hierboven zie je dat de knopen aan de binnenkant van de broek zitten. Je ziet het leer van de bretels onder de broek gaan en daar zitten ze vast aan de knopen. Ook kun je ervoor kiezen om de knopen aan de buitenkant te bevestigen.

bretels-met-knopen-heel-wijd-vastmaken

Ik vind dat dit altijd een wat minder nette en een wat meer casual manier van dragen geeft. Je ziet het ook aan de outfit hierboven.

Wat je verder bij deze foto nog ziet is dat je er ook voor kunt kiezen om de knopen een stuk wijder uit elkaar vast te maken aan je broek. Dat kan overigens ook aan de binnenkant van de broek. Op deze manier geef je weer een andere draai aan het dragen van de bretels, eentje die meer aansluit bij hoe de werklieden van vroeger ze droegen.

Dat kan ook een leuke manier zijn om ze vast te maken en geeft een beetje een arbeiderslook. Die zou ik niet zo snel op kantoor doen maar zeker leuk voor de casual saturday met je vrienden. Oh ja, en je kunt dit ook toepassen met de bretels met 6 clips. Die kun je op dezelfde manier ook wat verder uit elkaar spreiden.

Het voordeel bij de clips is dat je het ook gewoon lekker één keertje kunt doen en ze de volgende dag weer dichter bijelkaar kunt dragen. Bij de knopen zit je toch wel een beetje vast aan je keuze, in ieder geval voor die broek.

Hoop dat je wat meer info hebt over bretels vastmaken aan je broek. Dit zijn mijn ideeën erbij. Als je zelf een andere manier hebt of tips hoe je bijvoorbeeld de perfecte positie kunt vinden, leave a comment below.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s