Bretels als accessoires

Wanneer je bretels draagt, dan is het natuurlijk onderdeel van je outfit. Maar wanneer je ze écht als accessoires gaat zien, dan weet je dat er ook een hoop afstemmen bij komt kijken, of eigenlijk zou moeten komen kijken.

Een accessoire stem je op de perfecte manier af op je outfit, vraag het maar aan een vrouw. Daar kunnen wij mannen nog wat van leren. En als een paar bretels een accessoire is, dan kun je deze dus ook gebruiken om in je outfit af te stemmen.

Bretels als accessoires

Waar moeten we dan allemaal op letten bij het afstemmen van accessoires op je outfit?

  1. de kleur moet er bij passen
  2. het materiaal kun je afstemmen
  3. een patroon moet leuk staan bij de rest

Nemen we deze drie uitgangspunten van matchen, dan komen we tot een manier van bretels afstemmen die je outfit een flinke boost zullen geven.

De kleur van de bretels afstemmen

De kleur van je bretels afstemmen met andere kledingstukken en accessoires is een must. Je moet er wel over hebben nagedacht. Dat betekent niet per se dat alles op elkaar moet lijken, maar wel dat je weet wat goed samengaat.

Veel van één kleur per lichaamsdeel kán, dat bewijst deze stoere vent met zijn exact match bretels met shirt:

kleur-match-met-accessoires

Ik vind het wel een leuke combinatie. Je ziet de bretels niet zo erg, maar ze zitten er wel degelijk en het bruine leer met het creme doet het ook wel goed als combinatie.

Hij heeft nog veel meer matches als je goed kijkt. Zo komt blauw van de broek weer in de stropdas en een iets donkerder kleur jasje. Maar ook het bruine leer van de bretels sluit goed aan bij de schoenen. Super doordacht!

Maar het hoeft allemaal niet zó obvious. Ik vind deze onderstaande foto zelf wel heel leuk. Combineren van de kleur samen met je sokken is redelijk subtiel en kan een héél leuk effect geven. Helemaal grappig zo op een rijtje natuurlijk:

kleuren-combineren

Het materiaal afstemmen

Ook het materiaal kun je afstemmen. Net als met de kleur gaat het erom niet al teveel te matchen. Maar één of twee gelijke elementen in je kleding geeft wel dat idee van een perfecte match en een verzorgde uitstraling.

Hieronder een perfect voorbeeld van iemand die leer van zijn schoenen laat terugkomen in de leren bretels:

de-leren-bretels-als-accessoire

Ook heeft hij weer een subtiele match met kleur. Natuurlijk het bruine leer, daar moet je sowieso een redelijk match in vinden. Maar hij heeft nog een ander element subtiel gematched qua kleur. Dat is zijn spijkerbroek met de rugzak. Maakt het geheel toch ook weer af.

Het combineren van denim met denim kan ook leuk zijn. Ik had het ideetje een keer gekregen maar heb er nog niet zo’n heel leuk voorbeeld van gevonden.

denim-bretels

Het patroon van de accessoires matchen

Dan heb je nog de mogelijkheid om met patronen te spelen. Niet alleen moet je hier matchen, zoals met kleur en materiaal. Je moet met je patronen juist ook afwijken en zorgen dat ze elkaar aanvullen.

Zo heeft onderstaande jongen een leuke combinatie gemaakt van gestreepte bretels op een effen shirt, en ook nog eens een geruit jasje. Ze werken perfect samen, juist omdat ze afwijken.

gestreepte-bretels-met-geruit-jasje

Ook heeft hij nog als je goed kijkt zijn strepen afgestemd met zijn horlogebandje.

patronen-combineren

Dit vind ik zelf wel een beetje too much, maar misschien denk jij daar anders over. Het afstemmen moet altijd wel subtiel zijn, hoewel je het horloge bandje vanwege zijn formaat ook wel subtiel zou kunnen noemen. Ik weet het niet, het is toch iets te gemaakt voor mij.

Maar het hoeft ook niet altijd zo veel patronen bij elkaar te zijn. Ook gestreept met effen kan heel erg goed werken.

gestreept-met-effen-accessoires

Wat zijn jouw beste combinaties?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s