Albert Thurston Bretels

Albert Thurston is inmiddels een begrip geworden in het land van de stijl. Vele winkels bieden zijn bretels dan ook al aan.

Ze zeggen dat ze zelf zijn:

Fine accessoires voor Gentlemen sinds 1820

verschillende-kleuren-albert-thurston-bretelsZo lang gaan ze dus al mee in deze wereld. Maar ze hebben natuurlijk niet alleen gewone bretels, ze hebben nog veel meer voor de man van toen, en de retro man van nu. Wel honderden kleuren, maar ook nog heel veel patronen.

Ze maken hun artikelen altijd van de beste materialen en zetten ze zo stevig in elkaar dat je je nooit zorgen hoeft te maken voor los schieters. Kies bijvoorbeeld een paar met stevige knopen en je zit de hele dag goed.

Zelfs de verpakking straalt kwaliteit uit met hun logo en stevige doos. Je ziet dat ze trots zijn op hun product en dat ze staan voor kwaliteit.

albert-thurston-bretels-kopen

Hoe zijn de Albert Thurston Bretels ontstaan?

Met meer dan 180 jaar traditioneel Britse vakmanschap zijn ze in 2017 nog net zo cool als in 1820.

Albert Thurston’s eerste winkel

In 1820, vijf jaar voordat Nelsons Column werd gebouwd (ter nagedachtenis aan Nelson bij de slag van Trafalgar) zat Albert Thurston aan het begin van zijn imperium op 27 Panton Street in Londen en verkocht en maakte van daar zijn beugels en jarretelles.

Fast forward 31 jaar naar de Great Exhibition in Hyde Park.  Het is 1851 en Engeland zit midden in het Victoriaanse tijdperk. De perfecte periode voor stijl en handgemaakte producten van klwaliteit en Albert Thurston kreeg een eervolle vermelding voor de uitstekende kwaliteit van hun producten.

Inmiddels had Albert Thurston al een aardige mond-op-mond reclame voor kwaliteit en hun mannen ondergoed in accessoires voor gentlemen met klanten in high society en hun beugels en jarretelles werden gemaakt om te worden gedragen door koningen, prinsen, presidenten en succesvolle ondernemers over de hele wereld. Dit heeft zich in de komende twee eeuwen onveranderd doorgezet en ze zijn nog altijd immens populair.

De invloed van Sir Ralph Richardson

In de twintigste eeuw, heeft Thurston’s reputatie voor kwaliteit en stijl een ongekende groei meegemaakt. Ze waren zo populair dat toen ze acteur Sir Ralph Richardson vroegen wat hij van de oorlog vond toen hij op het punt van uitbreken stond in 1939, hij antwoordde dat hij meteen naar Savile Row, waar Albert Thurston inmiddels zat, was gegaan en gelijk een half dozijn paar Thurston bretels had gekocht. Voor het geval ze “te schaars zouden worden”.

Je kunt je voorstellen wat zo’n uitspraak van een bekend acteur kan doen voor je business. En ze zijn ondertussen uitgegroeid tot een imperium en verkrijgbaar door heel Europa. Misschien niet de goedkoopste bretels op de markt, maar zeker van goede kwaliteit én de naam waar het allemaal begon. Een stukje geschiedenis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s